Nieuwsbrieven

DECEMBER 2017

“Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas….’’

Het was helaas te bewolkt om hem echt te kunnen zien hier in Schijndel maar de volle maan die op 3 december aan de hemel stond was duidelijk voelbaar, het werd nauwelijks donker in de nacht. 

De eerste en de laatste supermaan van 2017.

Mooie periode om een stapje terug te doen en te bekijken of u op de goede weg zit, of u het leven leeft wat u wenst te leven. 

“makkers staakt uw wild geraas‘’

Een intense periode om letterlijk en figuurlijk naar binnen te gaan. De donkere dagen voor kerst komen eraan en de Heilige Nachten zijn in aantocht (tussen 21 december en 6 januari)

Wilt u meer lezen, kennis verbreden, wijsheid vergaren op deze terreinen lees de artikelen maar eens van “Nieuwetijdskind’’,’’ Petra Stam’’ en ‘’Linda Wormhoudt’’of volg ze op facebook.

Helemaal goed geïnformeerd 2017 afsluiten en 2018 voorbereid beginnen?

Kom naar de salon Lezing van Peter Toonen. 

Zondagmiddag 17 december  van 1500 uur tot 1700 uur.

 

ACTIE !!

Omdat het december feestmaand is en de Goedheiligman cadeaus uitdeelt in het land én we het licht op moeten zoeken, samen, in deze donkere dagen hebben ik besloten er een 

SINTERKERST EN NIEUW ACTIE van te maken.

De entreeprijs van de lezing is drastisch verlaagd!

U betaalt geen € 14,50 maar slechts € 9,95 !

Deze aanbieding geldt ook voor de mensen die zich al hebben opgegeven.

Komt allen tezamen, in wijsheid op naar een nieuw begin.

Meer over leven met de Mayakalender (dertien manen i.p.v. twaalf maanden) en aanvullende informatie over Peter Toonen vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

Heel graag tot ziens in Salon de L’Or.

Alle liefs, heb het goed 

Ab Imo Pectore  

Pauline de L’Or   

                                                                   

Memorabele Momenten 

Ik kijk nog heel even terug naar november

De eerste Salonlezing (seizoen 2017-2018 )was een feit. Het werd een gezellig intiem samenzijn met gelijkgestemden. Onder het genot van een hapje en een drankje genoten van de resultaten van het onderzoek kunsthistorica Karin B Haanappel naar Blanche Hoschedè Monet. Een prachtig voorbeeld gezien van een egalitaire relatie tussen twee kunstenaars. 

Ze schitterden samen: Claude én Blanche in hun tijd. Vanaf nu mag het hele verhaal in de canon van de kunstgeschiedenis en verdient deze prachtige impressioniste met een indrukwekkend oeuvre er zeker een plekje.

Vijf sterren waardering en lovende woorden van bezoekende gasten op de facebookpagina van de Salon.

Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. 

Merci,merci.

 

De hele maand stond voor mij in het teken van het impressionisme.

Op de academie in de stijl van Vincent van Gogh vlieguren gemaakt naar voorbeeld van John Singer Sargent ; mijn Lady Macbeth in de serie “de vrouwen van Shakespeare ‘’

Ik was in Barcelona, enorm genoten en veel impressies en inspiratie opgedaan op deze mini vakantie. Het was een cadeau voor mijn vijftigste verjaardag. Ik ben de tweede helft fantastisch begonnen met mijn lief: gewandeld, gefietst en met de “hop on hop off “ -bus alle highlights bezocht. 

Genoten van de kunst en cultuur in deze bruisende stad en volledig tot rust gekomen op de vijfde etage van een prachtig hotel midden in de Gotische wijk (El Gòtic), helemaal in de Art Nouveau stijl. De feeërieke gebouwen van Gaudì, de prachtige Sagrada Familia en het Picasso museum.  

Het is de stad van Picasso en Miro….een stad waar echt alles is. Strand met een boulevard, bergen, brede én smalle straten, pittoreske én grootse pleinen, parken, fonteinen. Een prachtig winkelgebied voor de liefhebbers -van Hema tot design- en een voelbare Catalaanse identiteit naast die van het huidig Spanje.

Een bijzondere tijd om juist nu daar te lopen, overal in de straten nog tastbare herinneringen van een zojuist getreden strijd; Spaanse én Catalaanse vlaggen, Si en No. 

Een stad waar je moeiteloos de verhalen, sage en legendes kunt volgen vanuit een ver verleden tastbaar in de bovenlaag.

Joris en de draak (Sant Jordi), Don Quichot (Miguel de Cervantes) het verhaal van de binnentuin met de dertien witte ganzen, die symbool staan voor elk levensjaar van Eulàlia, de dappere dertienjarige die in de Romeinse periode weigerde haar christelijke geloof te verloochenen. 

Als straf werd ze gruwelijk gemarteld en uiteindelijk in een ton vol spijkers door de straten gerold, op weg naar haar martelaarsdood. De Barcelonezen houden haar eer nog steeds hoog. Er is een feestdag op 12 februari, een straat waar ze doorheen rolde draagt haar naam en in  “ La Seu “, Catedral de Santa Eulàlia, de grote kathedraal in het centrum met de aangrenzende binnentuin met die dertien witte ganzen, liggen haar overblijfselen in een crypte. 

Een schitterende kathedraal met de Zwarte Madonna, onze lieve vrouwe van Barmhartigheid en in de rondgang die de binnentuin omringt, staan standbeelden van Maria, Santa Rita, Santa Anna…moeders, dochters waar vele kaarsjes branden, gebed voelbaar en hoorbaar is. 

Saamhorigheid in geloof, hoop en liefde. Iedereen mag binnen. Foto’s maken mag, alleen kijken ook.

Het is de stad die in zijn diversiteit verbindt, wijken met totaal verschillende karakters die naadloos in elkaar overgaan. In het straatbeeld van nu vol snelle scooters en hippe jeugd met mobieltjes, wandelen de ouderen in een ander tempo, herinneren ons aan een vervlogen tijd.

Het Modernisme, de Art Nouveau van rond 1900. Om het te zien hoef je geen moeite te doen; wandelen en kijken.

Barcelona is in goede handen met zoveel beschermheiligen en er heerst, ondanks alles, vertrouwen.

Wat een fijne periode om er te zijn, de temperatuur rond het middaguur 21 graden, volop zon die weliswaar elke avond vroeg is ondergegaan maar elke dag verschenen er meer en meer lichtjes in het straatbeeld en in de etalages, want ook Barcelona maakte zich klaar voor de decembermaand, kwam langzaam in de kerstsfeer.

Dankbaar kijk ik terug op een prachtig hoofdstuk en zet de stap van het impressionisme naar het expressionisme. 

Ik mag “Gravin Olivia‘’ spelen in “Driekoningenavond“ van Shakespeare, weer iets van mijn bucketlist. De repetities van Twelfth Night, een romantische komedie, geschreven 1599 en eind 1601, zijn in volle gang. Première Theatergroep de Wildeman 

12 april 2018 in het City theater in Schijndel.

              

Mayalezing door Peter Toonen; 

“Peter Toonen, geboren in 1958, is coach, inspirator, verteller en schrijver van negen boeken en vele artikelen vooral over de Maya kalenders.

Hij wil het onzichtbare zichtbaar maken in en om ons heen. 

Al meer dan twintig jaar verschijnen van hem regelmatig publicaties, columns en interviews met hem in diverse tijdschriften (o.a. Libelle, Elegance, de Telegraaf, de Volkskrant, NRC, Onkruid, Ode, Spiegelbeeld, ParaVisie) over deze en andere onderwerpen. 

In 2007 heeft hij de opleiding Energetisch Coach opgezet, die later is omgedoopt tot de Bewustzijnscoach opleiding. Peter is daar

nog steeds hoofdtrainer, de opleiding wordt momenteel gegeven in Utrecht en Roosendaal.

In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit.

 Via landelijke radio en tv (RTL, TROS, VARA, NOS, NRCV, KRO, etc.) werd hij bekend als “2012” deskundige. 

Zijn motto is Hou het simpel

maar ook: De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.

Websites:

https://natuurlijketijdblog.wordpress.com/  en www.mayatijd.nl

 

Ongelofelijk trots dat hij in de Salon komt spreken, 

Benieuwd en nieuwsgierig naar zijn verhalen en bevindingen, ontvangen wij heel graag deze grote leermeester, kenner en auteur.

Hij vertaalde en introduceerde de Tzolkin dreamspell kalender voor/in Nederland en België. 

Na een roerige persoonlijke periode en zijn schrijversverlof komt hij in de Salon vertellen over zijn nieuwe boek dat bijna klaar is. 

Wij hebben de primeur in Nederland! 

Het verhaal start na 2012 “het geschreven einde van de Maya kalender “ Hoe was dit een “einde’’ en in welk begin zijn we beland…?

Is er een verklaring voor al het tumult waarin we nu leven, waar mogen we ons nog op voorbereiden en wat kunnen we leren vanuit de kosmos?

Zin ,tijd en interesse ?

Heel hartelijk welkom zondagmiddag 17 december.

We ontmoeten en begroeten u graag.

Aanmelden is verplicht, dit om teleurstelling te voorkomen want het aantal plaatsen is beperkt.

U reservering is pas definitief als u de bevestiging heeft ontvangen.

         

Agenda 2017 -2018 


December 

Zondagmiddag 17 december 

1500 uur -1700 uur Entree NU € 9,95  Sinter-Kerst en Nieuwactie  

Mayalezing door Peter Toonen; De grote leermeester/kenner/auteur  Wij hebben de primeur in Nederland! 

 
Januari  2018 

Vrijdagavond 19 januari 

2000 uur -2200 uur

Entree € 10;00

Shakespeare door Mieke Worms 

Wegens groot succes komt Mieke weer naar de Salon. In deze lezing behandelt ze andere thema’s. Het is een prachtig vervolg maar absoluut geen probleem als u de eerste lezing hebt gemist. 

Liefhebbers grijp uw kans.

Februari 

Zondagmiddag 25 februari 

Entree € 7;50

Theater 

Ma Vita; Jonge theatermakers “Ma Vita’’: Margriet Cornax, Vincent Baaijens en Tamara Meijer spelen hun tragikomische voorstelling “Scrabble“ en gaan daarna onder het genot van een hapje en een drankje met u in gesprek over geleerde lessen en geziene thema’s.

 

Maart  

Vrijdagavond 23 maart  

Masterclass in Arrangement

2000 uur tot 2200 uur Entree € 24;50 Karin Haanappel  :Kunsthistorica /docent /auteur 

Geeft een Masterclass kunstgeschiedenis rondom de lancering van haar nieuwste boek.

 

April 

Zaterdagochtend 7 april 

1100 uur tot 1300 uur

 

Masterclass Yoga en dans 

 Floor van Kollenburg danseres/ yoga docent/ reiki master

Geeft een masterclass lijfelijk bewustwording. Dans- en of yoga ervaring geen voorwaarde.  

 

Mei  

Mini festival ;  ”Fier op vrijheid ‘’

Zaterdag 5 mei   staat ook Salon de L’Or in het teken van vrijheid.

Verschillende artiesten zullen op het podium hun kunsten vertonen. De schone kunsten – dans, theater, muziek, poëzie, schilderen beeldhouwen, fotografie-  in het licht.

Het programma volgt.

 

KUNST MAAKT GELUKKIG 

 

Meer informatie ontvangen?

Alvast inschrijven en zeker zijn van een plaats?

En/of aanmelden voor de nieuwsbrief?

Dat kan vanaf nu.

Stuur een mailtje naar   info@salon-de-l-or.nl 

Bezoek onze website www.salon-de-l-or.nl

 

Salon regels en wetenswaardigheden 

Parkeren kan voor de deur. 

De Salon is rolstoeltoegankelijk. 

 

Een Masterclass in Arrangement 

In Arrangement is een all inclusive concept van Salon de L’Or

De Lezing/ presentatie, hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Betalingsvoorwaarden 

Als u per email de bevestiging van uw inschrijving heeft ontvangen kunt u  of :

Vooraf betalen op rekeningnummer NL 23 INGB 0666781680 t.n.v.  PHM de L’Or met vermelding van “naam gekozen evenement “  of: à contant aan de deur . 

 

Aanmelden  

U kunt zich via email aanmelden voor één of meer van onze geplande evenementen.

Dit kan via de nieuwsbrief, via de website en ook via onze facebookpagina.

Uw reservering is pas definitief als u de bevestiging heeft ontvangen. Dit om teleurstellingen te voorkomen: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt .

Afmelden 

Mocht u toch niet aanwezig kunnen zijn, kunt u tot vierentwintig uur van tevoren kosteloos via email afmelden.

Daarna wordt het verschuldigde bedrag gewoon in rekening gebracht; zult u alsnog een factuur ontvangen. 

 

Openingstijden 

De Salon is een half uur voor aanvang van de lezing voor u geopend. En op werkdagen telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren.

Een bezoek aan het atelier is altijd op afspraak.  

Vanaf 14:30 uur is de Salon zondagmiddag 17 december voor u geopend.  

 

Wij verheugen ons kennis te maken. 

Heel graag tot ziens 

Team Salon de L’Or  

 

Salon de L’Or 

Plein 1944 nr 40 

5481AR Schijndel 

Tel :073 689 67 04 / 06 44 043 403

In Salon de L’Or  is er ruimte voor de schone kunsten.

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen!!!